Ervaringsavond: De overgang? Jouw tijd!

Start: donderdagavond 22 en 29 september 2022

De overgang als bron van kracht: dit is jouw tijd!

Ben je de 40 gepasseerd? Merk je dat je meer dan ooit behoefte hebt aan energie, kracht, vitaliteit, plezier, ontspanning en balans in je leven? Wil je je vrij voelen om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt? Nu is het moment om jouw vrouw-zijn en je veranderende lichaam te vieren. Het beste nieuwe begin? Doe mee aan de ervaringsavond Jouw overgang, jouw tijd!

Wat is het?

Jouw overgang, jouw tijd!  is een vrijblijvende introductie op een programma, dat oktober 2022 start. In een ontspannen doe-, ervaar- en genietbijeenkomst leer je de kracht kennen die juist nú uitgaat van je eigen veranderende lichaam. Na de puberteit is de menopauze immers de krachtigste verandering die we als vrouw doormaken. Wat kun je dan beter doen, dan deze aangrijpen om te groeien en opnieuw te bloeien? Je hebt namelijk alles in je om fysiek, psychisch, mentaal en spiritueel sterker dan ooit ‘uit de strijd te komen’. De tweede helft van je leven? Dat wordt jouw tijd!

Menopauze: je veranderende lichaam als prachtig nieuw begin

Hoewel overgangsklachten feitelijk ‘slechts’ de directe en indirecte gevolgen van hormonale schommelingen zijn, kunnen ze je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Niet vreemd, dat ze soms zelfs verward worden met een burn-out of depressie. En je zou het misschien niet denken, toch is juist deze roerige periode van hormonale disbalans een waanzinnige kans om jezelf opnieuw uit te vinden. Dat je lichaam en geest hun weg zoeken naar een nieuw evenwicht, geeft jou namelijk dé kans om met meer plezier, krachtiger, gezonder, vitaler en zelfbewuster te leven, los te laten, nieuwe wegen in te slaan en je talenten te (her-) ontdekken. De menopauze lijdzaam ‘doorstaan’ hoeft niet: jij hebt alles in je om je leven opnieuw vorm te geven en de vrouw worden die je wilt zijn!

“Deze ervaringsavonden staan voor mij voor genieten van klank (muziek) lachen, bewegen, zonder nadenken, de (meno-) pauzeknop even indrukken, tijd voor jezelf.” ~ Romanie

Krachtig, zelf bewust en vitaal door de overgang? De IMS® methode helpt je!

De IMS methode (met oefeningen die te maken hebben met Gronding, Klank/Ademhaling en Beweging) is een prachtige manier om met bewuste aandacht voor jezelf:

  • te leren luisteren naar je lichaam en te voelen wat het nodig heeft
  • je lichaam te leren waarderen als kwetsbaar maar krachtig instrument
  • sneller een hernieuwd natuurlijk evenwicht in je stofwisseling, zenuwstelsel en hormoonhuishouding te realiseren
  • stil te staan bij hoe het met je gaat, naar binnen te keren en (opnieuw) op een zachte manier contact maken met je kern, wie je ten diepste bent
  • je lichaam en geest te leren ontspannen, rust én energie te leren creëren
  • met plezier je natuurlijke beweging weer te ervaren

Je zult merken: je lichaam laten spreken, uiting geven aan wat er zich in jou afspeelt, voelt bevrijdend en maakt zelfregulatie makkelijker. Hoe vertrouwder je daarmee raakt, hoe ontspannener, energieker, vitaler en meer in balans en in verbinding je je zult voelen: zo maak jij van de tweede helft van je leven echt jóuw tijd.

De basis van de IMS® methode

Gronding: – Stevig in het hier en nu

Gronding brengt je stevig, met je aandacht bij je lichaam en je voeten op de grond, in het hier en nu. Dat helpt vertragen, aarden en stabiliseren.

Klank-ademhaling: Ademhalen is leven

Bewust ademhalen bevrijd je in je mogelijkheden te bewegen, te voelen en te zijn: een belangrijke stap naar meer zelfbewustzijn en een betere verbinding met jezelf, je houding en beweging.

Klank-ademhaling: geluid als verbindende kwaliteit

Klank (die van je adem, je stem of op een andere manier tot stand gebracht) komt voort uit trillingen en heb je nodig om in verbinding met je lichaam te komen, te voelen. Herken je eenmaal het effect van verschillende klanken, klanksoorten en toonhoogtes – ook letterlijk – op je lichaam, dan kun je gaan afstemmen op wat jou rust en flow geeft.

Beweging: natuurlijk bewegen – vrij en voluit leven

Vrij en voluit leven begint met jou in verbinding met jezelf en je natuurlijke beweging. Hiermee kun je niet alleen uiten, wat er binnen in jou leeft/beweegt, met de inzet van je lichaam als instrument kun je ook vastgezette spanning/energie ontladen om onbelemmerd tot bloei te komen.

Ervaringsavond Jouw overgang, jouw tijd!

Waar: Gimsel Academy – Mariniersweg 9, Rotterdam

Wanneer: start op donderdagavond 22 en 29 september 2022 van 20.00 tot 21.30 uur
Prijs: € 25,00 per avond

Schrijf je nu in via onderstaande formulier

Inschrijven voor de ervaringsavond