Ervaringsavond: De kracht van klank en beweging

Start: donderdagavond 22 en 29 september 2022

Let’s Ground, Sound and Move!

Ben je toe aan meer energie, kracht, plezier, vitaliteit, ontspanning en balans in je leven? Wil je effectief af van stress in je hoofd en je lijf? Maak kennis met de helende kracht van klank en beweging en zet je lichaam als resonerend instrument: Let’s Ground, Sound and Move tijdens de Ervaringsavond De kracht van klank en beweging!

De kracht van klank en beweging – wat is het?

Dit najaar organiseer ik de ervaringsavond De kracht van klank en beweging. Een ontspannen doe-bijeenkomst, waarin ik je op een speelse manier laat kennismaken met de kracht die uitgaat van je eigen lichaam. Gronding, Klank/Ademhaling (vocalisatie) en Beweging (de drie principes van de IMS® methode – zie elders op deze pagina) vormen de basis voor verschillende oefeningen. Het doel van de avond is ervaren, genieten, en al doende leren – met alle aandacht voor jezelf.

Wat kun je verwachten?

Het ervaren van de positieve kracht die uitgaat van zelfexpressie, daar gaat het om tijdens de ervaringsavond. Je hoeft alleen jezelf mee te brengen (maar je mag natuurlijk ook samen met een vriend, vriendin of partner komen): je lichaam is het instrument waarnaar je leert luisteren. Het gaat er daarbij níet om of je een mooie stem hebt en/of sportief, lenig of elegant in je bewegingen bent. Je krijgt vooral een beter idee van wat gronding, klank, ademhaling en beweging met én voor je kunnen doen.

Je zult merken: je lichaam laten spreken en uiting geven aan wat er zich in jou afspeelt voelt bevrijdend, vergroot je expressieve bereik en maakt zelfregulatie makkelijker. En hoe meer je daarmee vertrouwd raakt, hoe ontspannener, energieker, vitaler en meer in balans en in verbinding je je zult voelen. Voel je wel? 😉

Deze ervaringsavonden staan voor mij voor genieten van klank (muziek) lachen, bewegen, zonder nadenken, de pauzeknop even indrukken, tijd voor jezelf.” ~ Romanie

Waar we mee aan de slag gaan:

Gronding: – Stevig in het hier en nu

Gronding is eigenlijk niets anders dan je eigen lichaamsgewicht bewust ervaren. De zwaartekracht voelen brengt je in het hier en nu. Stevig met je voeten op de grond. Met je aandacht bij je lichaam. Grondingsoefeningen kunnen je helpen vertragen, aarden, stabiliseren en je bewust maken van wat er in het hier en nu in jou aanwezig is en gebeurt.

Klank-ademhaling: Ademhalen is leven

Adem is leven, zonder kunnen we niet. Het is alleen ook meestal een automatisch proces: we hebben het vaak niet eens door als bepaalde ademhalingspatronen (bijvoorbeeld een oppervlakkige ademhaling) ons beperken in onze mogelijkheden om te bewegen, te voelen en te zijn. Aandacht voor je ademhaling is dan ook een belangrijke stap naar meer zelfbewustzijn en een betere verbinding met jezelf, je houding en beweging.

Klank-ademhaling: geluid als verbindende kwaliteit

Wat leeft is continu in beweging, past zich aan. Denk maar aan het effect van geluid op ons lichaam: trillingen zijn vaak in het hele lichaam te voelen. Klank is dan ook essentieel om in verbinding met je lichaam te komen. Hoe, dat verkennen we in verschillende oefeningen met de vibraties van je adem of je stem, of we maken op een andere manier (een voorstelling van) geluid. Zo word je je bewust van wat verschillende klanken, klanksoorten en toonhoogtes – ook letterlijk – in je lichaam teweegbrengen en kun je gaan afstemmen op wat jou rust en flow geeft.

Beweging: natuurlijk bewegen – vrij en voluit leven

Alleen in verbinding met jezelf en je natuurlijke beweging kun je je leven vrij en voluit leven. Die natuurlijke (intrinsieke) beweging brengen we in oefeningen op gang vanuit gronding, ademhaling en geluid. Je zult zien dat je al gauw je eigen bewegingsimpulsen gaat volgen en in beweging (ook met klanken, waarschijnlijk) gaat uiten wat er binnen in jou leeft/beweegt. Zo kun je met de inzet van je lichaam als instrument vastgezette spanning/energie ontladen en onbelemmerd tot bloei komen.

Ervaar wat klank en beweging met én voor je kunnen doen!

Ook de kracht van klank en beweging ervaren? Op een speelse manier jezelf beter leren kennen en voelen? Een mooie stap zetten om stressvrij en meer in balans te raken? Meld je aan en let’s Ground, Sound and Move!

Ervaringsavond De kracht van klank en beweging

Waar: Gimsel Academy – Mariniersweg 9, Rotterdam

Wanneer: start op donderdagavond 22 en 29 september 2022 van 20.00 tot 21.30 uur
Prijs: € 25,00 per avond

Schrijf je nu in via onderstaande formulier

Inschrijven voor de ervaringsavond