Over mij

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in beweging en de expressiemogelijkheden van mijn lichaam. Er gaat een helende kracht van uit die ik zelf al vaak heb mogen ervaren, zowel fysiek als geestelijk. Met de IMS methode maak ik daar heel gericht gebruik van en versterk ik het vertrouwen in mijn lichaam en in mijzelf: IMS brengt me in balans en zorgt voor meer vitaliteit en gevoel van verbinding. Dat gun ik iedereen! ” – Romanie Bosman

Volg mij op Social Media:

Dit ben ik!

Ik ben Romanie Bosman, 49 jaar en ik woon en werk in Rotterdam. In mijn praktijk help ik mensen al ruim 10 jaar bij het (her)-vinden van hun natuurlijke beweging aan de hand van de door mijzelf ontwikkelde bewegingsmethode IMS. Deze methode is in de praktijk ontstaan en getoetst. Zoals je elders op deze website ook kunt lezen, brengt deze methode je (weer) in verbinding met jezelf, met je natuurlijke beweging en met de wereld om je heen. Het brengt het zelfregulerend en zelfhelend vermogen van jouw lichaam in beweging: door bewust naar je lichaam te luisteren, je bewegingsimpulsen te volgen en in beweging te uiten wat er binnen in jou leeft, geef je je lichaam de kans zichzelf te reguleren van binnenuit. Zo versterk je je balans en ervaar je meer ontspanning en vitaliteit.

Opleiding en achtergrond

Het begeleiden van mensen is weliswaar een praktijkgerichte aangelegenheid, maar vereist ook een stevige theoretische basis en een brede kennis. Gelukkig ben ik bijzonder nieuwsgierig en blijf ik mij graag ontwikkelen. Vandaar dat ik na het behalen van mijn Master danstherapie bij Codarts in Rotterdam een opleiding heb gevolgd tot gecertificeerd bewegingsanalist volgens het Laban/ Bartenieff Bewegingsysteem (LBMS). Deze opleiding volgde ik bij de bron, het Laban/Bartenieff Institute of Movement Studies (LIMS) in New York. Ook ben ik inmiddels een ervaren en gekwalificeerde Somatische Bewegingspedagoog (RSME) en geregistreerde Somatische Bewegingstherapeut (RSMT). Bovendien heb ik onlangs het eerste European Continuum Movement Training Program (CMTP) afgerond en ben ik gecertificeerd als Teacher of Continuum Movement® (CMT).

Master danstherapie bij Codarts in Rotterdam (MA)

Gecertificeerd bewegingsanalist volgens het Laban/ Bartenieff Bewegingsysteem (LBMS)

Gecertificeerd Teacher of Continuum Movement® (CMT) Training Program (CMTP) afgerond

Wil je de helende kracht van klank en beweging ervaren?